Plaatsingsinstructie

De Etherena maakt het plaatsen van een TCu380A koperspiraal eenvoudig. Kijkt u de instructiefilm en lees de aanwijzingen die gegeven worden. Onder de instructiefilm vindt u de uitgeschreven handelingen voor het plaatsen. Wilt u meer weten? Of een demo model ontvangen? Neem dan contact met ons op!

Plaatsingsinstructie uitgeschreven

De Etherena maakt het plaatsen van een TCu380A koperspiraal eenvoudig. Doorloop de volgende stappen voor een juiste plaatsing. Doorloop in de voorbereiding voor insertie de gebruikelijke stappen, zoals geadviseerd door de NHG.

GEREED MAKEN VOOR INSERTIE
1. Open de steriele verpakking.
2. Sondeer met de (bijgevoegde) sonde de lengte van de uterus.
3. Stel de Etherena op de gesondeerde lengte in. Deze handeling vindt VOOR insertie plaats. Dit doet u door de paarse knop naar boven te schuiven. De armen van de T koperspiraal vouwen zich daarbij op in de inbrenghuls.
4. Schuif de knop verder naar boven. De inbrenghuls schuift nu door de flens naar buiten. Ter bevestiging van de ingestelde lengte, hoort u vanaf 4 centimeter per halve centimeter een klik.
5. Als de lengte is ingesteld, is de Etherena TCu380A klaar voor insertie.

INSERTIE
6. Houd tijdens de insertie de duim op de paarse knop en beweeg de knop niet bij het inbrengen van de inbrenghuls door de portio in de baarmoeder.

7. Breng de Etherena inbrenghuls met de opgevouwen T spiraal voorzichtig in. Doe dit met een vloeiende vooruitgaande beweging, totdat de doorzichtige flens van de Etherena de portio raakt. De spiraal is nu ingebracht tot aan de fundus.
8. U kunt nu de spiraal ontplooien in de baarmoeder. Schuif de paarse knop naar beneden terwijl u de flens contact laat houden met de portio. Schuif de knop naar beneden totdat u een klik voelt en hoort. De paarse knop kan daarna niet verder terug worden bewogen. De inbrenghuls schuift niet verder terug (!). 
9. Haal voorzichtig de Etherena (inbrenghuls) terug uit de baarmoeder.
10. Knip de draden af op de gewenste lengte buiten de portio.

Contact

De Etherena TCu 380A koperspiraal wordt in Nederland gedistribueerd door MML-Medical BV en worden geproduceerd door Pregna International LTD uit India (een van de grootste fabrikanten van spiralen ter wereld).

MML-Medical
Terborgseweg 62
7064 AH Silvolde
T +31 (0)315-642645
F +31 (0)315-640274
E info@mml-medical.nl

Stel een vraag

Delen

Privacystatement          © MML-Medical