Spiraal zonder hormonen

Voordelen van de Etherena TCu380A

Wil je hormoonvrije anticonceptie en niet dagelijks aan je anticonceptie denken? Dat kan. Kies dan voor een koperspiraal zoals de Etherena!

Steeds meer vrouwen kiezen voor een koperspiraal zoals de Etherena, omdat ze er bewust voor kiezen om geen hormonale anticonceptie te gebruiken. Doordat een koperspiraal geen hormonen bevat, geeft het ook geen bijwerkingen die wel kunnen optreden bij het gebruik van de pil. Bovendien behouden vrouwen met een koperspiraal hun natuurlijke menstruatiecyclus. Na verwijdering van de koperspiraal zijn vrouwen direct vruchtbaar.

De voordelen van een koperspiraal in het kort:

1. Heel erg betrouwbaar (goede pearl index!) van > 99%.
2. Behoud van eigen menstruele cyclus
3. Direct betrouwbaar na plaatsen
4. Direct vruchtbaar na verwijderen
5. Geen bijwerkingen van de pil
6. Geen wisselwerkingen van de pil
7. Kan lang blijven zitten (tot wel 10 jaar)
8. Niet elke dag aan innemen pil denken
9. Voordelige vorm van anticonceptie

Kortom, voldoende redenen om de keuze voor een koperspiraal als de Etherena eens met je arts te bespreken.

Dat je direct vruchtbaar bent na verwijderen van een spiraal is een voordeel. Maar. Elk voordeel heeft zijn nadeel: controleer regelmatig of de spiraal nog goed zit! Een koperspiraal die niet goed zit, is altijd direct reden om je arts te bezoeken en aanvullende maatregelen (condoom) te nemen.

Naast voordelen van een spiraal ervaren sommige vrouwen ook mogelijke nadelen van een koperspiraal (bijwerkingen). Laat je daarom goed voorlichten over de koperspiralen en leer ze kennen. Enkele overwegingen om rekening mee te houden. Het plaatsen van het spiraaltje kan soms pijnlijk zijn (al is dit goed te bestrijden met lichte pijnstillers). Een koperspiraal kan de menstruatie niet uitstellen of vervroegen.

Een geruststelling: mochten klachten onverhoopt toch aanhouden dan kun je de spiraal altijd meteen laten verwijderen. De klachten houden dan vrijwel direct op.

Laat je altijd goed voorlichten door je zorgverlener in de voordelen en nadelen van een koperspiraal.

Contact

De Etherena TCu 380A koperspiraal wordt in Nederland gedistribueerd door MML-Medical BV en worden geproduceerd door Pregna International LTD uit India (een van de grootste fabrikanten van spiralen ter wereld).

MML-Medical
Terborgseweg 62
7064 AH Silvolde
T +31 (0)315-642645
F +31 (0)315-640274
E info@mml-medical.nl

Stel een vraag

Delen

Privacystatement          © MML-Medical